Silver Zulu

 Figens Fluefiske: Nyhetsarkiv

Her vil man finne oppdateringer gjort på sidene. De nyeste står også på forsiden.

- Hva er nytt? -
13. juli, 2008: Røverhistorie fra vinterens Bahamas-tur
Joda, igjen en 60.000 ord lang klagesang om fisken som ikke beit, og udugelige flaksetroll som sniker til seg min fisk.

13. mars, 2008: Bilder fra vinterens Bahamas-tur
Ja, nå er det lenge siden forrige Bahamas-tur. Kanskje mangler det litt fantasi og kreativitet i turplanleggingskomiteen for tiden, eller kanskje bare bonefish er sterkt vanedannende?
Her er iallefall et lass med bilder fra februar 2008, og som en ekstra service til de svaksynte finnes de jo også i større utgaver.


9. januar, 2008: En måned på Bahamas!
Som vanlig ble Norge igjen ble kåret til verdens beste land å bo i senhøstes 2007. Det var dog ikke helt utenkelig at juryen i hovedsak hadde basert sin avgjørelse på naturskjønne prospektkort fra vestlandsfjordene, iallefall hadde jeg store problemer med å hente frem patriotismen der regnet og snøen vekslet på å hølje ned i den solforlatte hovedstaden. Akkurat i det jeg skulle hoppe fra Vaterlandsbrua og gjøre slutt på lidelsene, kjente jeg noe rart i jakkelomma... Jaså, en billett til Bahamas med åpen retur? Ok da. En måneds tid burde passe bra. Igjen var det bonefishen som skulle tas. Verdensrekord i ikke å fatte seg i korthet ble det også. Jeg fisket bonefish til jeg ble grønn i trynet. Så tok jeg en pause. Og så fisket jeg litt mer. Historie her

16. Desember, 2007: Februarturen til Bahamas 2007 er reformatert og oppdatert med et unikt blikk bak scenen, den usminkete sannheten om diverse idioter og annet som måtte irritere meg.

MR B 21. august, 2007: Gjesteskribent!
Etter lang tids strid med fagforeningen for tulleskribenter fikk jeg innvilget tillatelse til å outsource fiskerepporterne til min ufaglærte fiskekompis og lystløgner Mr.B. Vi tok det alle for gitt at Mr.B simpelthen storkoste seg og koblet av fra fiskestress ved å lage kruseduller og å fargelegge i sin trofaste notatbok, men i ettertid viste det seg altså at Mr.B i en årrekke har jobbet målrettet med å dokumentere våre ekspedisjoner innen fluefiske med både penn og kamera. De siste årene har han utviklet et særskilt talent til å forbedre diktningen med faste innslag av vås hvor oppfinnsomheten klart overgår etteretteligheten, og i 2007 fant han tiden moden til å publisere sine samlede verker på en internettside som han fikk den 5 år gamle fargeblinde nabogutten til å lage for seg. Kvaliteten var treffende og humoren skarp, så da var det bare å ønske ham hjertelig velkommen som ufrivillig "gjesteskribent" her på figen.com etter at jeg fant ut hvordan jeg kunne tjuvlinke mesterverkene herfra.

I de siste årene er det bonefishen som står i fokus, og nå kan du følge oss fra de første famlende fylleturer i Mexico til våre litt mindre patetiske opplevelser på Bahamas av nyere dato..

11. mars, 2007: Enda en bonefish-tur til Bahamas tilbakelagt. Skal dette virkelig ingen ende ta? The usual suspects, Figen, Dariusz og Julern, men denne gangen også med førstereisguttene Amund og Alsen.
HER ER BILDER MED BILDETEKST
OG HER BARE BILDENE

1. desember, 2006: "Whyyyyy not?" som Borat ville sagt, Julern og jeg dro på helgetur til Bahamas hehe.. Drittvær, men ikke helt fisketomme. Dariusz satt hjemme og tittet på Beat for Beat, haha! HER ER BILDER

18. juli, 2006: Vi har vært på Bahamas igjen!
HER ER BILDER

Og her er en røverhistorie i bilder

25. februar, 2004: Oi oi oi, nesten tre år siden forrige oppdatering. Skal si tiden flyr..

Kort sagt så har vel skrivekløen min avtatt endel. Men jeg rusler fortsatt rundt med fluestang og kamera, så her er iallefall noen bilder:


Bahamas'2004    Sylferske bilder fra Februar 2004. Dariusz, Julern og jeg bor på hvert vårt kontinent, men nå kom vi sammen for en skikkelig bonefishtur. Bahamas igjen. Uflaks med været, så mange fiskedager gikk i dass. Ingen guide eller tullball mer, nå fisker vi på egen hånd..
Bahamas'2003    Satt og kjeda meg i høstmørket og bestemte meg for å stikke en helg til Bahamas for å kjenne litt bonefish igjen. Ingen guide, bare noe jeg hadde lest på internett, så alt lå til rette for skikkelig fiasko.. Men den gang ei!
Mexico'2003    Jeg og Dariusz i Mexico, igjen på jakt etter bonefish. Dette fisket er sterkt vanedannende..! Bra tur, Dariusz med en superfisk!
Lærdal'2002    Dariusz, Morten og meg på helgefiske etter sjøørret og laks i Lærdal. Fyttigrisen for en fin elv å fiske i. Synd at Dariusz tok all fisken.. Større opplevelser for meg enn det bildene tilsier, for å si det mildt...
Trysil'2002    Yep, opp til Trysilelva igjen, men flueboksene fulladet med Danica-imitasjoner. Ble vel ikke akkurat verdensrekorder på løpende bånd her, nei...
Mexico'2002    Da var det dags for bonefish igjen! Julern satt hjemme i Gnore og leste til eksamen i O-Fag, mens jeg og Dariusz dro nedover.. Maks uflaks med været denne gangen.. Skuffende tur
New Zealand'2002    Hvem drar til andre siden av jordkloden for ên dag med fiske? Vel, det var vel ikke pga. av fiskingen at jeg dro dit, men jeg klarte iallefall å få lurt en pen fisk..
Familietur'2001    Den sedvanlige sjøørretturen nordover. Klaging på vannstand og generell syting i klassisk stil.
Rauma'2001    Julern og jeg på sjøørretfiske i fantastiske Rauma. Nydelig elv. Stor fisk!!!
Trysil'2001    Ørretfiske i Trysil, juli 2001. Som vanlig klekket Danica'n og lagde haraball i elva
Trysil'2001 Historie    Jaggu fant jeg ikke historien fra Trysil 2001 også. Hadde skrevet den for flere år siden, fikk bare aldri lagt den ut.. (Håper jeg finner flere)
- Hva er nytt? -
13. juli, 2001: To små videosnutter fra Mexico-turen er klare!
Jeg kjører en liten bonefish, Julern kjører en større fisk. Du finner dem såklart også i selve historien: Mexico'2001.
Rapport fra Trysil følger "real soon now"..


12. mars, 2001: ehhh.. hallo alle sammen! Ting tar tid, det skal være sikkert.
Nå er det ny sesong på gang, og mens idiotene står langs fjorden og fryser på seg ballesprett, har Julern og jeg vært i Mexico igjen.. :-)
Så da måtte jeg bare bli ferdig med fjorårets siste tur, Familieturen til Nordland..
Mexico-historie kommer om 2-3 uker, med masse bilder og langdrøy tekst i kjent stil, og kanskje også noen videosnutter hvis teknikken står oss bi.. Men nå får dere heller lese om lavvann, regn og grov sjøørret fra nord..


20. juli, 2000: Vel, da er sesongen i gang, og to mislykkete turer er unnagjort:
Fisketuren fra Helvete!
Trysilelva 2000
Nå er sjøørretfiske neste post på programmet. Kommer nok en oppdatering her i slutten av august.. Forhåpentligvis at den muntre, fiskefyllte typen.. :-)


17. juni, 2000: Whoa! Tiden flyr..! Nå er det dags for fiske igjen, og dermed vil disse sidene bli jevnlig oppdatert de neste månedene. Det ble ingen bonefish-tur på meg og Julern i vinter, hovedsaklig fordi Julern er en treig dust, men det skal hevnes kommende vinter!
3,5 ukers fiske er foreløpig spikret i kalenderen for sommeren, og mer blir det. Trysil som vanlig i juli, Nordland og sjøørret utover august, og til neste uke drar vi avgårde en ukes tid.. ett eller annet sted.. (to be decided).
Denne gangen er Bokhylla oppdatert. Stay tuned!


28. november, 1999: Litt småfiksing på sidene. Har lagt til sesongoversikter for 1997, 1998 og 1999. I tillegg er følgende sider oppdatert: Om sidene, om meg og Site Map. Kanskje jeg heller burde dra og fiske istedenfor for å sture foran PC-en? :-)

07. november, 1999: Nytteverdien av å være i militæret er overvurdert. Takk kjære foreldre for genetisk disponering for plattføtter. Jeg er en fri mann!
Ellers lite spennende å melde, foruten en ny gjestebok. Ingen konkrete fiskeplaner fremover, men hvem vet, ryktene sier at det fortsatt er billig tequila og bonefish i Mexico........


11. september, 1999: To store oppgraderinger: Familietur'99, med tilbakeblikk på sesongen som gikk, og en omfattende redesign og nye anmeldelser i Bokhylla.
I tillegg er Linkene og Bildesok oppgradert.
Dette kan bli siste oppdatering på lenge. Fra en rekruttskole i Marinen har jeg dessverre fått et tilbud jeg ikke kan si nei til..


18. juli, 1999: Historie fra ukesturen til Trysilelva er lagt inn. I to versjoner denne gang: Normal versjon, og en useriøs cartoon-utgave.

15. juli, 1999: Har lagt til rapport fra den korte fisketuren i Jotunheimen.
Historie fra uken i Trysil kommer over over helga..

30. juni, 1999: Endelig ny oppdatering. Vært på årets første fisketur, vel, årets første tur i Norge iallefall. Historie + bilder kommer senere, men i min søken etter fiskbar vannstand snubler jeg over en fet døgnflueklekking i Trysilelva.. Det er en hastesak, and I giveth to thau: Danica Deluxe.
Ellers har jeg også oppdatert utstyrssiden. Noe hele verden utvilsomt har ventet utålmodig på.. (doh!)
Stikker på ukestur til Trysil til helga. Så, whoever you are, du som danser regndansen her på Østlandet: NOK ER NOK! Break a leg.. nei, faen heller: brekk begge, sleng deg i veggen og lek blindebukk på motorveien!!!!

23. mai, 1999: Ny oppdatering, men intet nytt fiskemessig. Bare småfiksing på sidene..
Bokhylla er oppdatert med to nye bøker og fire videoer.
Bildesok har fått en liten shinings, så det er lettere å finne frem til fisketurer. Men det er fortsatt ganske primitivt der i gården..
Jeg har også fått endel klager på at forsiden er for rask å laste ned<g>, så jeg tvinger nå servern til å jobbe litt ekstra med nye logoer og sitat.
For de som måtte lure, så blir det ikke noe oppdatering på sjøørretfiske i fjorden i år. Jeg har vært ute fire ganger og kan skilte med en torsk på 250gram. Dessuten frøys jeg som en bikkje. Kommer vel noe om sommerens forestående turer om ikke alt for lenge..

25. april, 1999: Endelig fått ferdig bilder og tekst fra Mexico-turen. Langt som et vondt år og lite fisk, so what else is new?!? :-)
16. april, 1999: Oppdatert linker.
14. april, 1999: Ny seksjon her på siten: Bokhylla. Her vil du finne mine omtaler og vurderinger av fiskebøker. Som den observante leser har gjettet, er vi tilbake fra Mexico, og historie derfra kommer i løpet av neste uke (håper jeg). Det blir nok kanskje litt mye Mexico og Tequila og litt lite fiske, men helt fisketomme ble vi iallefall ikke!
28. mars, 1999: God påske! Julern og jeg stikker til Mexico på jakt etter bonefish og tequila! Dere andre får si fra hvor dere går, grave dere ned i tide og sjekke tilbake her om noen uker for Mexico-historien.. Hasta Luego!
1. mars, 1999: Fikset en mailing list hvor du kan bli informert om oppdateringer pr. epost.
26. februar, 1999: Ny sitemap og system for oppdatering.
26. februar, 1999: Kommentarsystemet funker på alle sider.
26. februar, 1999: Engelsk versjon online.
3. februar, 40000 før Kristus: Noen finner opp hjulet.


13/7, 2001. Christian Figenschou <figen@figen.com>.