Linker

Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

Det er mange norske fluefiskesider på nettet. Å indexere disse er en passende jobb for Yahoo eller Kvasir, ikke for meg.
Men likevel, jeg har selvsagt noen personlige favoritter, og de finner du her. Less is more. Jeg liker best sider med litt personlig preg, med bilder og historier og gjerne litt humor. Men her finner du også noen fakta/nyhetssider som rett og slett er for bra til ikke å liste opp.
Ok, here we go, i tilfeldig rekkefølge:


 • Flyshop. Omfattende guide til fluefiske i Norge. Det er opplagt klin umulig å lage en komplett guide, men Flyshop er iallefall godt på vei! Det er tett med fine bilder, beskrivelser, fisketips og flueoppskrifter. Siten er litt klønete lagt opp, og det er vanskelig å få oversikt over nye artikler, men stort pluss for at de styrt unna herk som java, javascript og frames. Siten er spekkfull av kvalitetsinnhold, selv om det er litt vanskelig å få oversikt..

 • Marius' Fluefiskesider. Flott side med mange tips og ressurser for fisketurer. Her finner man også en gjestebok med mer eller mindre oppdaterte rapporter fra hele landet. Kanskje ikke den mest spennende siten i form av personlige bilder og historier, men Marius har en imponerende evne til å snuse opp bortgjemte linker og ressurser som er uvurderlige for planleggig av fisketurer. Rapportsiden er spesielt bra!

 • Torleif Veas fluefiskeside. Hyggelig presentasjon av seg selv og fiske. Rapporter fra og tips til favorittstedene hans, som jeg har funnet både nyttig og inspirerende. Etter bildene å dømme er synet av Torleif et dårlig tegn hvis du er sjøørret i Suldalslågen.. :-) Befriende lav bullshit-faktor, og rett på sak hele veien. Sjekkes jevnlig!

 • Kjetils Fluefiskesider. Nok en fluefisker fra Karmøy med gode hjemmesider. Ganske fersk site, men den ser absolutt veldig lovende ut så langt. Mange fine bilder og generelt meget bra leseverdig innhold. Advarsel: Sesongavslutningen'97 kan fremkalle ufrivillige latterbrøl! Oppdateringsfrekvensen er (etter en ivirg startfase) riktignok ramlet ned på sedvanlig hjemmesidenivå, men det skjer jo både her og der.. (host..hark)

 • Fiskernett. Villmarksforlagets ressurs for laks- og sjøørretfiske. Flott oppslagsverk med statistikk og rapporter i tillegg til jevnlig oppdaterte nyheter om laks- og sjøørretfiske. Et uvurderlig hjelpemiddel når sesongen skal planlegges. Dessverre er gutta her innbitte tilhengere av java, frames og annet idioti utelukkende skapt for å irritere surfere, så hvis du bare vil ha de ferskeste nyhetene, bruker du heller denne direktelinken. :-)

 • Grundes Fluefiskeside. Interessant og nyttig stoff om Oslomarka, med en del bilder. I tillegg finner man en del Catch & Release-stoff her, deriblant en debattside som er verdt en titt. Men hovedattraksjonen her er den nye boksiden med ørten Grundige (hehe) anmeldelser. Bra!

 • Fluefiske og Fluebinding i Norge. Meget bra fluebindersite laget av Ole Andreassen. Masse gode fisketips, komplementert av detaljerte bindeinstruksjoner og haugevis av bilder. Gjennomarbeidet og inspirerende --simpelthen utrolig bra sider. Klossmajorer og/eller lathanser har muligheten til å kjøpe fluer fra Ole. Også engelsk versjon.

 • Filips Fluefiskeside. Spennende sider fra en av de yngste fluefiskerne på nett. Mye oppmerksomhet vies Torill Kolbu og Bård Tufte Johansen & CO, men også annet mer variert stoff, deriblandt turrapporter med bilder og glimt i øyet.. Bra!

 • Napp i Romsdal. En omfattende nettbasert fiskeavis for Romsdal, utgitt av Jan Inge Tomren. Haugevis av bilder og info om de mange elvene i området. Det blir meget spennende å følge utviklingen på disse sidene!


  Nyhetsgrupper/E-postlister

 • no.fritid.fiske. Norsk gruppe for alle typer sportsfiske. Lite trafikk, men likevel et bra forum for norsk fiskeprat.

 • rec.outdoors.fishing.fly. Den internasjonale gruppa for fluefiske, populært forkortet ROFF. Høy trafikk (~100 artikler daglig), og til tider en ganske aggresiv tone og sjargong i gruppa, men stort sett alltid med glimt i øyet. Jeg synes ROFF er helt konge, selv om det innimellom er greit med noen pauser..
  Det er mange svært dyktige fluefiskere som leser ROFF, men det er egentlig ikke så mye teknisk fluefiskeprat der. Det er mest en haug med spydige halvgamlinger som er lei av å diskutere sage vs. loomis, nymfer vs. tørr flue, cdc vs. hanehackle, så da bruker de heller tider på å prate tull. Bedre enn det blir det ikke. Men, spør man om noe teknikk eller utstyrsmessig, så får man så godt som alltid grundige og gode svar. Advarsel: Hvis du ikke liker Catch&Release-debatter eller USA vs. ettellerannetland-eller-resten-av-verden-debatter, er ikke ROFF stedet for deg.
  Gruppa har også en FAQ, men den sier vel ikke så mye om gruppa. En egen hjemmeside (stygg og innholdsløs riktignok) har man også fikset med www.roff.org. Du vil enten hate eller elske den!
  ps! Egen gruppe for fluebinding: rec.outdoors.fishing.fly.tying, men den leser ikke jeg.


 • Skandinaviska Harrsällskapet. Det Skandinaviske Harrselskapet er en Internett-forening som konsenterer seg om, ja nettopp, harrfiske. Her er det MYE mer enn bare epostlister, men jeg synes likevel Harrlistan for medlemmer kanskje er det aller beste med foreningen. Absolutt verdt en sjekk hvis man fisker harr.

 • Euro-flyfish. E-postliste for Europa. Relativt lav trafikk (0-30 i uka), men det er mange abonnenter, og mulighetene for å knytte nye bekjentskaper og få gode råd er absolutt gode!

 • FlyFish @. Internasjonal (les hovedsaklig amerikansk) E-postliste om fluefiske. Høy trafikk (~100 mail daglig), men stort sett veldig on-topic. Endel virkelig flinke mennesker som bidrar på denne lista, og det er muligheter for å såkallt digest-mode hvis volumet blir for stort. Ca. 1000 mennesker som abonnerer på listen. Blir som et langtrekkelig menighetsmøte sammenlignet med ROFF, og jeg får ikke helt tenning av denne..  Websider nesten på favorittlista mi.

 • Med fluestang og haspel i Hedmark. Blir egentlig ikke helt klok på denne siden. Her er det 5 redesign for hver oppdatering. :-)
  Ikke så veldig mye innhold her ennå, men hvordan kan man ikke linke til en som har real-video av fiske med dynamitt??? :-)


 • Fluefiske i Glomma/Rena. Finn Fonnaas med løpende oppdateringer fra sin favorittelver; Glomma og Rena. En fantastisk ressurs for alle som har tenkt å legge fisketuren til Glomma. (I den forbindelse bør vel også Glommaguiden nevnes.) Utover Glomma/Rena er det ikke veldig mye interessant her, og det er synd at ikke geneteknologien har kommet så langt at vi kan klone opp Finn og spre ham utover nøkkelelver over hele ganske landet. Da hadde vi virkelig fått up-to-date kongeoversikt over fluefiskemulighetene her i Norge.. :-))))

 • Geir Kristian Ronland. Grundig gjennomgang av sjøørret, basert på Trondheimsfjorden. Ronland står vel heller ikke i direkte fare for å få nobelprisen i hyppig oppdatering, men det som er her, er bra greier. Heller ikke verdens mest intelligente bruk av frames, men det løser man enkelt ved å gå direkte til sjøørretsiden hans.


  Som sagt er disse utvalgte linkene kun toppen av isfjellet. Bruk Yahoos Fluefiskeindex for bedre oversikt. Eller hvis du foretrekker treige websider som ser ut som et sirkus, så prøver du selvsagt Fluefiskekatalogen i Kvasir istedenfor.


   

  Kommentarer:

  (felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)

  Sverre Nymo, <mail at speycasting no>, kunne den 05/01-2007 medele følgende:

  Ny Bruce and Walker nettbutikk i Norge; http://www.speycasting.no

  Laffen, <matsolan at hotmail com>, kunne den 30/05-2006 medele følgende:

  hva koster d for tur til Bahamas med guide, opphold og hele pakka?

  Torben, <torben at tdcadsl dk>, kunne den 26/12-2005 medele følgende:

  Der er kommet en ny DVD i Danmark som måske også er spændende for en nordmand? Jeg har fået den i julegave - og har lige set den - den hedder "Multer på flue", kystfiskeri i Danmark efter kysten stærkeste fisk multen. -Den var rigtig god. Man kan læse om den på www.flywater.dk - der er mange anmeldelser.
  Jeg skal til Norge på ferie til sommer, - men når jeg kommer hjem igen skal jeg prøve at fiske multer.

  Hilsen
  Torben
  fra Silkeborg

  Fluefiskeprat, <fluefiskeprat at home no>, kunne den 03/12-2004 medele følgende:

  Hei
  Sjekk ut disse nye sidene for fluefiske-entusiaster og andre fiskeinteresserte:
  http://www.home.no/fluefiskeprat

  Øystein Bogfjellmo "Proff i gamet", <oysteinbogfjellmo at hotmail com>, kunne den 28/02-2002 medele følgende:

  Ei god side, med fine praktiske løsninger. Ps : Vision for alle penga!

  Henka, <henka-ohlsson at swipnet se>, kunne den 29/03-2001 medele følgende:

  Hej, trevlig sajt du har.
  Du kanske kan tänka dig att länka min sida http://how.to/fly-fish
  Du får också gärna länka laxlistan,
  ett diskussionsforum för laxfiskare i norden
  http://se.egroups.com/group/laxlistan

  mvh
  Henka

  Kjetil Hagen, <ksh19960 at world-online no>, kunne den 04/01-2001 medele følgende:

  Hei
  Flått side stå på.Er dette en side som dere kunne tenke dere å linke. http://home.world-online.no/~ksh19960/index.htm

  Tormod Wie, <tormod at fluefiske net>, kunne den 05/06-2000 medele følgende:

  Figen.COM er en særdeles god side!

  En annen god side er : FlueWeb


  http://www.fluefiske.net

  Mvh, Tormod Wie


  kong åsta, <jepp>, kunne den 13/04-2000 medele følgende:

  jjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, du er nummer 1

  Rune Bjørkli, <rbjorkli at start no>, kunne den 16/10-99 medele følgende:

  En av de fineste sidene på nettet. Har selv hentet litt inspirasjon her om min side om fluefiske i Porsanger kommune, midt i Finnmark:
  http://come.to/porsanger

  Tilbake til forsiden


  8. september, 1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.