Sjøørret

1998-sesongen

  Fra fjord til fjells..
1997 | 1999 | Forsiden | Bilder | Site Map |

En knallsesong

1998-sesongen var en virkelig bra sesong. Det ble mye fisking på mange spennende steder. For første gang fikk sjøørretfiske i fjorden velfortjent oppmerksomhet, og det åpner en dimensjon av vinterfiske. Trysil-turen i juli står også frem som høydepunktet av ørretfiske, og hit skal jeg igjen.. Det ble også bra med sjøørretfiske, og både Driva, Surna og Nordland kan merkes av på kartet. Familieturen til Nordland ble det suverene høydepunktet i denne sesongen, og minnene derfra sitter brent inn i hjernebarken for evig tid..

Sjøørret i Asker, april 1998

Elnestangen Sjøørretfiske i fjorden har blitt ekstremt populært de siste årene. Først ute var jeg neppe. Da jeg begynte å fiske var det faktisk fiskekø på det beste plassene, midt på natta, på hverdager. Det sier vel sitt om sjøørretmengdene i fjorden.. Eller eventuelt noe om hvilken fisketrang som melder seg hos stangsvingerne i vintermånedene. Har ikke helt bestemt meg for hvilken av de to som best beskriver virkeligheten.. Men noen ord om mulighetene langs Asker-landet rablet jeg iallefall ned.

Sjøørretkonkurranse i Asker, mai 1998

Bjerkøya Etter flere måneder med tørrtrening i fjordfiske, var tiden kommet til gjøre debut som konkurransefisker. Konkurranseelementet var kanskje ikke så fremtredende, det er nok heller ment som en sosial greie i regi av fiskeforeningen. Samme det, Julern og jeg rigga utstyr og satte kursen for Bjerkøya, klar til å sope inn noen sjøørretslengere på slutten av sesongen.

Surna, juli 1998

Surna Vi ville ha stor fisk i år. Vanlig ørret- og harrfiske var nå greit nok, men vi kjente suget etter laks. Lange studier av ulike alternativer fulgte på forsommeren, og til slutt falt valget på Surna. Det var for langt til Trøndelags-elvene, fant vi ut, og dessuten skulle Surna være sånn passe bra i forhold til fangst og fiskestørrelse. Vi pakket to-håndsstenger, tubefluer og TV (hey, fotball-vm jo!) og dro opp i starten av juli.

Trysil, juli 1998

Trysil Etter vårt besøk i Surna, dro vi innom Trysil på veien hjem. I Trysil var nemlig resten av fluefiskegjengen på plass, og gjennom en lang vinter hadde vi fått høre mange historier om hvor bra fisket kunne være her. Innholdsløst skryt, tenkte vi, men vi kunne jo stikke innom og hilse på. Vår interesse for laksen hadde svunnet hen, og tørrfluefiske etter ørret og harr fortonte seg som meget lovende. Vi hadde aldri fisket i Trysil før. Å si at denne turen ga mersmak, ville være årets understatement.

Surna, august 1998

Surna Om ikke vår juli-tur etter laksen hadde vært så vellykket, så var vi likevel innstilt på å gi Surna en ny sjanse på høsten. Sjøørretfiske skulle etter sigende fortone seg annerledes enn laksefiske, dvs. med langt gunstigere forholdstall mellom antall fisker og antall fisk. Regn og

Driva, august 1998

Driva Det gikk ikke mange dagene før vi ble lei av Surna. Dvs. lei var vel kanskje å ta i, men eventyrlysten etter å prøve nye steder tok overhånd. Vi dro videre til naboelva, Driva, som visstnok skulle kunne skilte med både spektakulært landskap og grovere sjøørret. Vi hadde iallefall aldri vært der, og det ville vi gjøre noe med..

Familietur, august 1998

Driva Oppmuntret av fjorårssuksessen var det igjen tid for den tradisjonelle turen med familien nordover. En drøy uke skulle vi tilbringe her oppe, og mer idiotsikkert opplegg i forhold til fiskelykke kunne jeg vanskelig tenke meg. En verdig avslutning på sesongen ble det også.


28/11-1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.