Sjøørret

1999-sesongen

  Kongeriket Norge and Beyond..
1997 | 1998 | Forsiden | Bilder | Site Map |

En ekspansiv sesong

Egentlig var denne sesongen full av skuffelser. De "sikre kortene" med Trysil og Familietur i Nordland slo feil, eller holdt iallefall ikke helt mål i forhold til mine forventninger. En påminnelse om at fiskingen alltid skjer på vannstandens og naturens nåde. Men Mexico-turen oppveide for det meste av nedturene dette året.. Livet er for kort til ikke å prøve nye ting, selv om det koster..

Mexico, mars/april 1999

Punta Allen Vi ga totalt faen i sjøørretfiske i fjorden i år. Vi fant nemlig ut at det var ekstremt mye kulere å tømme sparebøssa og sette kursen sørover. Mot Mexico, tequila og bonefish. Vårt første møte med en annen fiskekultur enn den vi kjenner fra Norge, og selv om vi ikke akkurat imponerte med tilpasningsevne og dyktighet, frister dette absolutt til gjentagelse. Egentlig er litt flaks at vi driver med fluefiske, ellers ville vi neppe hatt noen unnskyldning for å dra til Mexico. Det bærer kanskje historien også litt preg av.. :-)

Jotunheimen, juni 1999.

Fjellvann Som student begynner sommerferien unektelig i midten av juni, og dette måtte selvsagt markeres med en fisketur. Julern kunne ikke dra, så for en gangs skyld dro jeg avgårde alene. Og det var egentlig kanskje kult. Bestemmelsesstedet var et lite fjellvann i Jotunheimen, som jeg hadde fått høre om fra en kamerat. Kanskje det minst irriterende vannet jeg noen gang har fisket i.

Danica Deluxe i Trysil, juni 1999.

Danica På veien hjem fra Jotunheimen dro jeg innom Trysilelva, primært for å spane ut forholdene til neste ukes fisketur der. Mye vann og lite fisk var fasiten fra øvre del, men nedover mot svenskegrensa var det noe helt annet som foregikk. Jeg dumpet mitt oppi en gedigen Danica-klekking helt nede ved svenskegrensa, og mine storstilte fisketurplan med å kjøpe billige cola-burker ble lagt på hylla til fordel for kameraet. Ingen liten prestasjon å få så dårlige bilder som jeg klarte, men litt stilig var det nå iallefall.

Trysil, juli 1999

Trysil Nok en gang gikk ferden til Trysilelva i juli. Håpet var å treffe klekkingen av Danica-en som vi hadde gjort i fjor. Men i følge aktiviteten lenger ned i elva, var vi en uke for sent ute. Vannstanden var generelt for høy, men i løpet av en hel uke måtte det vel la seg gjøre å lure en rugg eller to på kroken.. Noen klarte det iallefall.

Familietur, august 1999

Nordland Nok en gang var sesongens sikreste kort sjøørretturen til Nordland på tampen av sommeren. Iallefall var det tankene på forhånd. Gjennom sommermånedene hadde mine fisketurer generelt vært plaget av for høy vannstand. Etter denne turen var imidlertid sesonggjennomsnittet normalt igjen. At denne elva generøst hadde gitt fra seg fisk tidligere var soleklart, men nå var det store spørsmålet om ekstremt lavvann ville ødelegge hele statistikken herfra..


28/11-1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.