Sjøørret

1997-sesongen

  År 1 på Figens Fluefiske..
1998 | 1999 | Forsiden | Bilder | Site Map |

Første år online

1997-sesongen var det første året hvor jeg la ut fiskehistorier på nett, mest som et eksperiment. Det var i mine glansdager som fiskereferent, dvs. mens jeg fortsatt hadde evnen til å fatte meg kort og konsist. Tiden flyr. :-)
Det ble en god del fisking i 1997, men det var ikke alt som fant veien til websidene. Faktisk var det bare tre fattige historier som kom med.

Filefjell

to luringer på tur Årets første ordentlige fisketur gikk til Filefjell, i grensetraktene mellom Sogn og Fjordane og Oppland. Fantastisk egentlig hvordan vi klarte å velge ut denne forblåste vidda midt i dette lakseelvdikstriktet. Vi var ørretfiskere. Trodde vi. Julern hadde fått lånt ei hytte av slektninger her, og vi ble forespeilet en halvtimes gange fra veien til vårt bestemmelsessted. Så da var det jo egentlig greit nok.

Ådalselva

Ådalselva Etter ivrige studier av kartbøker, på leten etter fiskebare ørretelver innen rimelig avstand fra Asker, fattet jeg i 1997 interesse for Ådalselva i Romerike. Elva helt nederst i Begna-vassdraget, altså utløpet fra Sperrillen og ned mot Hønefoss. En meget innbydende elv rett og slett, selv om vannstanden ofte er litt vrien for fiskerne. Noe stort fiskeeldorado er det kanskje ikke --man må iallefall være tålmodig og lære elva å kjenne hvis man kommer utenbys bra. Spennende nok til at jeg hakket sammen en web-side om elva..

Familietur'97

Nordland På høsten ble det en tur nordover sammen med familien. Ørretfiske i Nord-Trøndelag, laksefiske i Namsen og kanskje også litt sjøørretfiske lenger nord sto på programmet. 1997-sesongen bød på mye sol og lite regn, og vannstanden var generelt for lav til fiske. Ørretfisket og Namsen kan vel ikke akkurat karakteriseres som en ubetinget suksess, men det ble fort glemt da fiskelykken for en gangs skyld smilte til meg på det siste stedet.


28/11-1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.