Tilbake til Bokhylla | Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

"Upland Stream, Notes on the Fishing Passion", av W.D. Wetherell, 1991

blank logojuks
blank logojuks
Upland Stream

Upland Stream var den andre boka fra Wetherell jeg leste, og den kommer ikke helt opp mot One River More, som jeg likte utrolig godt..
Denne boka er basert på anekdoter og korte historier. Temaet er ikke overraskende fluefiske, men som vanlig fra Wetherell går refleksjonene litt dypere enn som så.. Boka er arrangert ut fra årstidene, og den starter med tidlig vårfiske og avslutter med på sesongens siste dag, 15. oktober. Derimellom rekker Wetherell laksefiske, tur til Montana og et variert fiske i hjemstaten New England.
Innholdsmessig er ikke boka så voldsomt spennende, men Wetherells elegante og lette språkføring gjør den likevel behagelig å lese. Til tider er den også morsom, og spesielt bra er da Wetherell kroket sitt livs første laks, på en klasse-4 ørretstang:

Not on this cast, I decided, but just as the thought formed there was a saucer-sized dip in the water below the fly, then something yearning up toward it, and faster than my thoughts could operate, my rod arm was high above me and with an amazing, exhilarating thightening -- a tightening with a bottom to it -- the salmon was on.
  I reacted very cooly to this: I shouted "Holy fuck!" and immediately fell down.
Det er ingen konkrete ting jeg ikke liker med boka, men den traff liksom ikke helt innertier for min del. Ikke langt unna, dog.

Vurdering: 7/10

Mai, 1999. Christian Figenschou


 

Kommentarer:

(felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)
ikke laget ny dir - prøver ikke mer. lez die!


6. september, 1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.