Tilbake til Bokhylla | Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

"Ørretjakt i Montana", av Bård Tufte Johansen, Lars Lenth og Lars Nilssen, 1997

blank logojuks
blank logojuks
Bored and Larsh

Program nummer to i en forhåpentligvis lang rekke fluefisketurer fra Bård, Lars og Lars. Denne gangen fikk ferden til Montana, hvor planen var å plukke storørret fra de verdenskjente elvene der. Ingen dum plan.
Totalt sett er ikke dette programmet helt på høyden med turen til Patagonia rent fiskemessig. Første del av programmet er skikkelig bra, men det er langt mellom høydepunktene i del to. Filmingen er også generelt dårligere enn på Patagonia-turen, en nedgradering fra sinnsykt bra til veldig bra eller noe sånt, tenker jeg..
Men det er likevel mange fantastiske scener her, og det er mange fine bilder av vakende fisk og fisking. Spesielt bra er en scene hvor Bård fisker på en stor ørret nedstrøms, og man ser hvordan fisken inspiserer og vraker flue etter flue, mens Lars og Bård roper hysterisk til hverandre. Etter ti fluer fant de endelig riktig imitasjon.
Det som gjør dette programmet så bra, er humoren. Bra jeg tok opp denne på video, for første jeg gang så dette, lå jeg og vrei meg i latter. Spesielt bra er den konstante harseleringen med USA og amerikanere, utført på en ytterst elegant og selvironisk måte, men det kryr av høydepunkter på humorsiden. F.eks. da de to fluefiskere beslutter seg for å samarbeide istedenfor å konkurrere, eller da de slår over til øst-irsk aksent og opplyser intetanende amerikanere om at det er streik i kullmina de jobber i, eller da Lars mister besinnelsen og begynner å grave mark..
Man får liksom litt inntrykk av at dette er et planlagt TV-program, og ikke så intimt og spontant som Patagonia-turen. Men herregud, sammenlignet med alle andre fluefiskeprogram jeg har sett, er dette helt fantastisk bra..
Liker man Bård Tufte-humor i tilegg, og det gjør iallefall jeg, så er det enda bedre.

Vurdering: 9/10

Mai, 1999. Christian Figenschou


 

Kommentarer:

(felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)
ikke laget ny dir - prøver ikke mer. lez die!


6. september, 1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.