Tilbake til Bokhylla | Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

"There's always a river somewhere, Volume I", av Rob Sitch og Tom Gleissner, 1995(?)

blank logojuks
blank logojuks
wtf!
  • There's always a river somewhere, Volume I
  • Rob Sitch, Tom Gleissner
  • VHS 6x25 min.
  • ABC (Australian Broadcating Company) tror jeg.
  • Ingen anelse hvor man får tak i denne.

Konseptet her er at disse to australske nissene reiser verden rundt og fisker med flue. Det høres bra ut, men resultatene holder ikke mål.
I Volume 1 er det seks programmer; fra Australia (2x), New Zealand, Italia, Skottland og Venezuela. Reisemålene er spennende, og alt ligger egentlig til rette for knallbra program, men disse to jubelidiotene sørger elegant for at det aldri skjer. Programmene er neppe rettet mot fluefiskere, men snarere mot et adskillig bredere publikum.
Det mest irriterende med programmene er at de varer ca. 25 minutter, og i et hemningsløst anfall av generøsitet har de i snitt satt av hele 4 minutter til fluefiske. Hurra! Resten er ganske platte reisebrev, hvor de skal utforske reisemålet og nyte lokale matskikker. Det lille som er av fluefiskefilming er også dårlig. Aldri noen fine bilder av vak, fisk og kjøring osv. Enhver idiot med et videokamera til 10.000kroner kunne laget dette, fiskemessig sett.
Gutta holder hele tiden en spøkefull tone, men er det liksom Norge Rundt-humor. Minste felles multiplum suger alltid, og det er laaaangt mellom gullkornene.
Det er iallefall bra at de ikke tar seg selv så høytidelig, for da hadde de glatt sklidd over til å være patetiske. Særlig flinke til å fiske er de nemlig ikke, ellers så skjuler de det iallefall godt. I hvert program har de litt opplysning om fluefiske, og de kan med dårlig skjult stolthet avsløre at utstyret består av stang, flue og fortom. Og vi får også innsikt i det store mysteriumet med backing, hva er det, og hvor skal den settes på? Ærlig talt, det går da faen ikke an å reise verden rundt med et helprofesjonelt kamerateam for å lire av seg sånt??!?
Turen til Venezuela var imidlertid ganske bra (bonefish-fiske), men resten var meget skuffende.

Vurdering: 4/10

Mai, 1999. Christian Figenschou


 

Kommentarer:

(felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)
ikke laget ny dir - prøver ikke mer. lez die!


6. september, 1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.