Tilbake til Bokhylla | Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

"Year of the Trout", av Steve Raymond, 1995

blank logojuks
blank logojuks
Spine of Time

Year of the Trout er videreføring av Year of the Angler fra 1973. Year of the Trout er bedre. Konseptet er imidlertid det samme med en samling historier og skriverier fra de ulike årstidene, 23 ulike bidrag i alt. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er det ikke.
Det fine med denne boken, foruten selvfølgelig at Raymond er glitrende med pennen, er de kreative innfallsvinklene som brukt. Ingen av historiene er like, hverken i form eller innhold, og kun et fåtall kan sies å være turreferat, som fort kan bli litt kjedelige å lese. For denne boken handler egentlig om det aller meste rundt å fiske og å dra på fisketur, og de ulike historiene er bare en innpakning for de tingene som virkelig gjelder, i livet og i fluefiske. Forfatteren har en bedagelig, eller kanskje heller behagelig, frekvens mellom bøkene sine, og det bidrar sikkert til at det ikke bare blir oppgulp av historier og konsepter man egentlig har lest før.
Settingen og fokusen er klart amerikansk, med amerikanske fiskearter og problemer (indianere og steelhead). Alt i alt, en absolutt leseverdig bok, selv om den ikke er et must i bokhylla..

Vurdering: 7/10

Juni, 2000. Christian Figenschou


 

Kommentarer:

(felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)
ikke laget ny dir - prøver ikke mer. lez die!


17. juni, 2000. Christian Figenschou <figen@figen.com>.