Tilbake til Bokhylla | Kommentarer | Forsiden | Site Map | 

"Fluekasterskolen --bli en bedre fluekaster", av Aktiv Fritid, 1997

blank logojuks
blank logojuks
wtf?!?

Videoen er todelt; vanlig enhåndskasting og deretter spey og overhånd med tohånds-en. Jeg kjøpte denne videoen for å få inn basisteknikken for tohånds spey, og til det formålet er jeg meget fornøyd med videoen.
Tohåndsdelen presenteres av brødrene Syrstad, som i følge coveret skal være blant de dyktigste i verden på dette. Spey og tohåndsdelen blir gjennomført meget bra og grundig, og som relativt grønn fikk jeg egentlig fort dreisen på det etter denne videoinstruksjonen. Klart, det er nok en klar fordel å være passe dust i utgangspunktet, hvis lærekurven skal stige så bratt som for meg.. Det som også er bra med Fluekasterskolen er at de viser moderne teknikk, med spenstige stenger og skyteklump. Det tradisjonelle spey-kastet hvor man lader stanga i hele kastet, er ganske enkelt droppet. Det er jo litt synd for de som vil ha en innføring i tradisjonell kasteteknikk, men gode nyheter for oss som har innfunnet oss med at vi lever på 1990-tallet og egentlig bare vil lære å kaste..

Enhåndsdelen ble jeg ikke så veldig imponert over. Sikkert fordi jeg allerede hadde kastet noen år, og dessuten var jeg godt informert om grunnprinsippene i kastebevegelsen. Det var en svenske ved navn Leif Stävmo som sto for denne delen, og jeg synes han overdrev pedagogikken. Alt gikk så utrolig treigt og omstendelig, omtrent som om svensken pratet til en hund og ikke til mennesker. Så stilte han seg ute i elva og utførte noen kjedelig ti meters kast, mens han ropte tikk - takk for hver bevegelse. Jeg antar det er derfor det finnes Fast Forward-knapper på videospillere.. :-) Vel, det er sikkert fint for helt nybegynnere, men hvis man kan kaste sånn ikke-helt-på-trynet, så kjøper man ikke denne videoen for enhåndskasting.. Jeg ser egentlig bort fra denne delen i vurderingen..

Vurdering: 8/10

September, 1999. Christian Figenschou


 

Kommentarer:

(felt for å legge inn ny kommentar finnes helt nederst.)
ikke laget ny dir - prøver ikke mer. lez die!


6. september, 1999. Christian Figenschou <figen@figen.com>.